Vad är ett CV?

CV är en förkortning för Curriculum vitae och betyder levnadslopp på latin. Ett CV är en sammanfattning av din levnadshistoria med huvudfokus på ditt arbetsamma liv. I ditt CV beskriver du, sammanfattat, din utbildning och de jobb som du haft. Dessa listar du upp så att ditt CV blir lättläst. Oftast listar man dessa i kronologisk ordning dvs. ditt nuvarande jobb första och därefter dina andra jobb i följande ordning.

Hur fyller man i ett CV

Det finns många sätt att fylla i sitt CV och alla har olika förklaringar för hur detta ska ske. Men för att sammanfatta det så fyller du väldigt kortfattat i ett jobb på följande sätt.

Företagsnamn – Din position/titel
Datum när du började – Datum när du slutade
Kort beskrivning av de viktigaste arbetsuppgifterna. Håll dig till fyra till fem meningar.

Mer utförliga tips kring hur du skriver CV

Inom kort kommer jag lägga ut mer information kring hur man skriver ett CV själv här på min site. Men tills vidare kan jag hänvisa dig en annan bra sida där du kan läsa mer om hur du skriver ett CV. Denna guid kan jag rekommendera då jag själv använde den när jag skrev mitt CV och jag fick faktiskt jobb redan på tredje försöket. Jag hoppas du får lika stor nytta av deras guid som jag fick.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *